EXPOSITIES IN DE GALERIE

De galerie van Brugman Art ligt in het oude centrum van Voorburg, aan de sfeervolle winkelstraat ‘de Herenstraat’, op nummer 125. Op loopafstand van Hofwijck, station Voorburg en vele bezienswaardigheden is het een aangename plek om je te omringen door kunst. 

Doorlopend zijn er exposities in onze galerie, uiteenlopend van schilderkunst, tekeningen, grafiek, ruimtelijke werk en digitale kunst, van zowel beginnende als gevestigde kunstbeoefenaars.

De vernissages vinden meestal plaats op de zaterdag, soms omlijst door muziek. Maar ook andersom is er vaak live muziek te beluisteren in ons galerie! Kijk maar eens in de agenda om te zien wat er binnenkort te doen is.

Naast de exposities kunt u bij ons ook terecht voor een hapje en drankje in ons galeriecafé Art & Bites. Ook kunt u zo doorlopen naar de aangrenzende winkel voor teken- en schildersbenodigdheden, of een kijkje nemen in een van de drie ateliers, waar zo’n 40 cursussen per week worden gegeven.

MEI: FOTO-EXPOSITIE

Foto-expositie Paula Jongmans Atelier Brugman in Voorburg
 
De Haagse natuurfotograaf Paula Jongmans, toonde haar werk op verschillende plaatsen, zoals eerder in Voorburg in de Bibliotheek, in Wateringen bij de Bloemenveiling, in het Papaver Natuurcentrum in Delft, in het Haga Ziekenhuis, waar zij naast haar werk als verpleegkundige, ook exposities organiseert en op vele andere plekken.
Zij trekt voor fotografie de wereld rond: De foto’s die zij nu in Gallery Brugman in Voorburg exposeert vormen een selectie van recent werk, gemaakt in Frankrijk, Schotland, Portugal en Nederland. Paula reist in een onbestemde wereld. Haar foto’s spiegelen een dromerige werkelijkheid waaronder bezoekers onder een boom in een lavendelveld in de Provence. Een Brabants ven in vroeg ochtendlicht met optrekkende mist. Een berghaas met smeltende contouren in de sneeuw. Dromende paarden onder een sterrenhemel in de Camargue. Weidende schapen in vroeg licht. Een verloren zwartgeblakerde boom tegen de achtergrond van een steenachtige helling na een bosbrand in Zuid-Frankrijk. Paula gebruikt verschillende technieken en standpunten. Zo zijn enkele foto’s dubbel genomen en soms ook bewust onscherp.
Voor zeegezichten en foto’s van de branding kruipt zij in een wetsuit om uit lage positie het veranderende licht op de golven te vangen. De kleuren moeten zijn zoals ze waarneemt en daarom drukt zij haar foto’s zelf af, op hoogwaardig papier. Met haar werk wil zij schoonheid vastleggen in een omgeving om weg te dromen.
 
Haar foto’s zijn te bewonderen in Gallery Brugman, Herenstraat 125, Voorburg, van 28 april tot 23 mei

VANAF MEI IN DE ETALAGE: THE STORY OF OUR DESIGNER: BURAK

orn in a small town in Turkey, Burak had a passion for art from a young age. His journey started with graphic design works. In the last 7 years, his passion transformed into a most beautiful form of art, jewelry and accessory design, and he gave it the name: SB Unique. Using only natural, sustainable materials. He explores the purity of wood, healing powers of copper and elegance of leather in different forms and combinations. HIs aim is to create unique jewelry that you can not find on any other shelf. The unique nature of his jewelry comes from the purity of the materials, years of experience and craftsmanship filled with care and love. With your SB Unique jewelry, you are carrying a special piece that is identical to no other in the world.

APRIL: EXPOSITIE 'NO JOKE'

MAART: EXPOSITIE PIET EN ELS VAN STEIJN

Creatief echtpaar Piet en Els van Steijn uit Voorburg tonen hun werk in Atelier Brugman. 

Piet maakt zinkplastieken van overgebleven drukplaten (clichés) uit de grafische industrie,

Els maakt beelden uit speksteen en samen maken ze landschappen in diverse technieken. In deze expositie hebben ze een selectie gemaakt van hun landschappen van onder andere de Waalsdorpervlakte en Meijendel.

De opening is op 4 maart 2023 om 14:30 uur. De expositie is te zien van 4 tot 29 maart in Atelier Brugman, Herenstraat 125 in Voorburg.

FEBRUARIE: EXPOSITIE DOROTHEA VOORTHUIS

Sinds 2006 schildert Dorothea voornamelijk vrouwenportretten uit vroegere tijden. Met veel gevoel voor kleurcompositie geeft ze vrouwen van toen een nieuw leven op het doek.

De meeste, relatief grote schilderijen zijn gemaakt in olieverf. Daarnaast maakt ze, veelal op verzoek, kleine portretten met Art-graf. “Schilderen van portretten is een uitdaging om de gelijkenis en de ziel van de persoon te treffen”, aldus Dorothea. “Ik heb een voorkeur voor het maken van portretten van realistische, soms donkere vrouwenfiguren”.

Inspiratie haalt Dorothea vooral uit Nederlandse schilders die in de eerste helft van de vorige eeuw furore maakten. Favorieten zijn Leo Gestel, Kees van Dongen en Jan Sluijters. Zij exposeerde eerder in Schalkwijk-Utrecht, Den Haag en Voorburg.

De expositie is vanaf 2 februari de hele maand te bezichtigen in het Art Café, Herenstraat 125 in Voorburg. 

"Binnen handbereik" door de cursisten van Anja Jager

Wilt u ook exposeren bij Brugman Art?

Wilt u ook exposeren in onze galerie? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 070 300 00 80 of via het emailadres info@brugman-art.nl. Natuurlijk bent u ook welkom in de winkel.

Video's

Leuke TV opname van Midvliet TV expositie cursisten Maria Stella

Impressie van de expositie van Pascall Venot (januari 2019)

Impressie van de expositie van Jacques Elkhuizen sr (januari 2019)

Galerie Brugman-Art
Openingstijden

Maandag12.00 – 17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag09.00 – 17.30 uur
Zaterdag10.00 – 16.00 uur
Zondaggesloten