Workshop aardewerk beschilderen

Zaterdag 12 oktober 2019, 13.30u tot 16.00u
Kosten: €50 inclusief materiaal en afbakken
Docent: Jannette Kuilman (Bisque Oui)
Locatie: Brugman Art, Zwartepad 7, Voorburg.

Lijkt het je leuk om tijdens een workshop kennis te maken met een aloude Hollandse ambacht en daar iets unieks en blijvends aan over houden? Schrijf je dan in voor een cursus aardewerk beschilderen van Bisque Oui met Jannette Kuilman.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kan een keuze maken uit twee biscuit vormen (ongeglazuurd aardewerk) van ca. 24 cm om te beschilderen. Na een uitgebreide instructie gaan we op zoek naar een passend idee; een tekening, patroon of motief. Er is  voldoende inspiratie en er zijn allerlei  andere hulpmiddelen bij de hand om je te helpen bij je creatie. Je mag ook zelf ideeën of voorbeelden meebrengen. Na het opzetten van de schets op het aardewerk kan er gekozen worden uit 25 prachtige kleuren glazuur waarmee het aardewerk beschildert kan worden. Uiteraard word je daarbij geholpen met tips en advies. De workshop duurt ca. 2.5  uur.

Na de schildersessie worden  de voorwerpen weer meegenomen naar het atelier. Daar krijgen de kunstwerken nog een transparante glazuurlaag. Dat droogt een dag. Vervolgens  gaan ze de oven in om op 1060° C. afgebakken te worden. Het keramiek is daarna gebruiksklaar. Gif- en loodvrij en oven- en vaatwasmachine bestendig.

Wanneer is de workshop en wat zijn de kosten?

De workshop is op zaterdag 12 oktober van 13.30 uur tot 16.00 uur. De kosten bedragen €50 per persoon. Dat is inclusief alle materialen en afbakken.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan via Brugman-Art (Zwarte Pad 7, Voorburg), bellen naar (070) 300 00 80 of een e-mail sturen naar info@brugman-art.nl of via info@bisque-oui.nl.
Voor meer informatie, kijk op de website www.bisque-oui.nl.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.