Workshop Wijn en Chocolade

Za 7 december 2019, 14:00 tot 16:30u.
Kosten: €5,- bij binnenkomst
Docent: Ingo Wewer
Locatie: Brugman Art, Herenstraat 125, Voorburg.

Ingo Wewer, (wijn)historicus, geeft uitleg over de combinatie van wijn en chocolade aan de hand van twee producenten uit het Duitse Gundelsheim aan de Neckar. De wijn komt uit het huis Weinbau Pavillon, geleid door wijnmaker Norbert Greiss. Deze specialist, die al 30 jaar zijn wijnbergen langs de Neckar bewerkt, heeft de ambitie om ieder jaar weer een stapje voorwaarts te maken. Dit heeft geleid tot een aantal uitstekende rieslings en enkele zeer goede rode wijnen. Een daarvan is de lemberger, gemaakt van het druivenras dat in Oostenrijk blaufränkisch wordt genoemd. Onno Kleyn, culinair journalist van de Volkskrant, zal deze wijn op 7 december in zijn column beschrijven.

De chocolade komt van Eberhard Schell, ook al zo’n bevlogen ambachtsman, die de wereld over reist om bij kleine cacaoproducenten inkopen te doen. Hij maakt voor vele wijntypen een bijpassende chocola. Samen met de wijnmaker, die een lagere schoolvriend is, geven zij workshops aan veelal buitenlandse gezelschappen, om deze unieke combinatie voor het voetlicht te brengen. De chocola is natuurlijk ook zonder wijn het proberen waard, maar de combinatie werkt vaak verbluffend. Kom dat zelf proeven, op 7 december vanaf 14.00 tot 16.30 bij Brugman Art.

Voor slechts €5 (bij binnenkomst te betalen) krijgt u een boeiend verhaal, twee wijnen en twee chocolades te proeven!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.