Contact
Openingstijden

Maandag
12:00 – 17:30 uur
Dinsdag t/m Vrijdag
09:00 – 17:30 uur
Zaterdag
10:00 – 17:00 uur

Zondag gesloten

De enige kunstspeciaalzaak in regio Haaglanden die gevuld is met kunstenaarsbenodigdheden, met daarnaast ateliers waar kunstenaars elke dag (behalve zondag) les geven.

Brugman-art is te vinden aan de Herenstraat 125 in het oude centrum van Voorburg, vlakbij Den Haag. Wij zijn een kunstspeciaalzaak met een ruimte keuze aan producten voor zowel de beginnende, de amateur als de professionele kunstschilder of tekenaar.

Of u nu schildert met olieverf, acrylverf, aquarelverf en/of op zoek bent naar tekenmaterialen; wij hebben het allemaal!

Mocht je geen tijd hebben om langs te komen: onze webshop is 24/7 open!

Schildermaterialen en/of tekenmaterialen

Voor de beginner en de professional, of u nu schildert met olieverf, acrylverf, aquarelverf en/of op zoek bent naar tekenmaterialen; wij hebben het allemaal!

Advies over materialen

In onze speciaalzaak kan je naast hoogwaardige producten ook altijd terecht voor informatie en advies.
Service staat hoog in het vaandel bij Brugman-art!

Korting

Studenten van de kunstacademie maar ook cursisten en verenigingen komen bij Brugman in aanmerking voor verschillende kortingen!

Kruisbestuiving

Dankzij de combinatie van een kunstspeciaalzaak en 4 ateliers waar 6 dagen per week teken- en schildercursussen worden gegeven worden, vormen wij een uniek concept.

Assortiment

In onze webshop is ons assortiment in grote lijnen terug te vinden. Let op: aangezien niet alle producten makkelijk vervoerd kunnen worden, staan niet alle producten in de webshop. Wilt u zeker weten of het product waar u naar op zoek bent bij ons in de winkel te koop is, bel dan even naar de winkel via het volgende telefoonnummer: 070-300.00.80.

Ook als we een product buiten ons assortiment voor u kunnen bestellen, dan doen we daar ons uiterste best voor!

Geschiedenis van Brugman

Na twintig jaar in de reclamewereld gebivakkeerd te hebben vond Brugman het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Omdat ik toch heel graag met creatieve mensen wilde werken ben ik in die richting blijven zoeken”. Brugman volgde zelf de kunstacademie en moest zijn materialen altijd van ver halen. “Ik woonde in Leidschendam en moest als ik wat nodig had altijd op de fiets naar Den Haag.” 

In 2004 opende Brugman de deuren van zijn speciaalzaak voor teken- en schildersbenodigdheden, direct al in combinatie met (schilder)cursussen gegeven door kunstenaars. Destijds had hij hier twee ateliers voor beschikbaar. Niet lang daarna deed zich de mogelijkheid voor om ook het aansluitende pand aan de Herenstraat 125 toe te voegen. Hier werd de voormalige kledingzaak omgebouwd tot galerie, cursusruimte en cafe, met een doorgang naar de aangrenzende winkel. Sinds 2023 bevind de winkel zich aan de voorkant van het pand, aan de Herenstraat 125, en is er een vierde atelier bijgekomen aan het Zwartepad 7.

Video's

Video over Brugman Art, uit de serie ‘Een zaak van belang’ (2018). Humphrey Brugman vertelt hierin over zijn bedrijf: de winkel, de galerie en de cursussen.