NIEUWSBERICHTEN

Lees hieronder alle nieuwsberichten. De nieuwsberichten staan per categorie gegroepeerd.Let op! Het kan zijn dat de berichten niet op datum gesorteerd staan!

Hallo Kunstenaar!
Op 24 juni 2023 gaat het kleinschalige kunstfestival “De Voorburgse Rondgang” plaatsvinden. Dit kunstfestival staat in het teken van VOORBURGSE VERBEELDING! Het Huygenskwartier ademt op deze dag kunst en cultuur.

KUNSTWEDSTRIJD VOORBURGSE VERBEELDING
Kunstenaars uit de wijde omtrek kunnen meedoen met de kunstwedstrijd met als thema verbeelding! De beste Voorburgse Verbeelding wint een schildersezel van Royal Talens.
Tijdens de Voorburgse Rondgang zullen alle ingeleverde kunstwerken voor de wedstrijd tentoongesteld worden in de etalages van de winkels in het Huygenskwartier.

Spelregels voor de wedstrijd:

  • Het thema is Voorburgse verbeelding, maar laat je fantasie de vrije loop gaan!
  • Materiaalgebruik is vrij; tekenen, schilderen, grafiek, fotografie, beeldhouwkunst of een combinatie… alles mag!
  • Een deskundige jury zal op 22 juni de winnaar selecteren. Hierbij wordt niet alleen gelet op de technische kwaliteit, maar ook op originaliteit.
  • Aanmelden voor de wedstrijd is niet nodig.
  • Het kunstwerk mag niet groter zijn dan 1×1 meter en moet zonder al te veel moeite in een etalage gepresenteerd kunnen worden.
  • Het gemaakte kunstwerk kun je inleveren tussen 19 en 22 juni bij Brugman Art, Herenstraat 125, Voorburg, voorzien van naam, telefoonnummer en emailadres.
  • Alle ingeleverde kunstwerken zullen op 24 juni 2023 worden geëxposeerd in de etalages van de winkels in het Huygenskwartier.

De winnaar van de Voorburgse Verbeelding zal tijdens de Voorburgse Rondgang, 24 juni 2024, om 16.15 uur bekend gemaakt worden in museum Huygens’ Hofwijck en wint de eer van de BESTE verBEELDer en een schildersezel!

MINI GALLERIE

Tijdens de Voorburgse Rondgang verspreiden we een groot aantal mini-galerietjes door het Huygenskwartier, waar kunstenaars, ontwerpers, illustratoren en andere creatievlingen hun werk tonen en/ of ter plekke zullen maken. Zo wordt de straat één grote kunstgalerie!

Wil je ook je eigen galerie tijdens de Voorburgse Rondgang? We verspreiden 20 stands door het Huygenskwartier, waar kunstenaars, ontwerpers en illustratoren hun werk kunnen tonen en/ of ter plekke kunnen maken. Zo wordt de straat één grote kunstgalerie!

We zoeken dit jaar kunstenaars, illustratoren en ontwerpers die werk maken dat tot de verbeelding spreekt. Doe je mee op 24 juni 2023?

Heb je zin om mee te doen en een mini-galerie te huren? Of ken je iemand voor wie het leuk zou zijn? Aanmelden kan via onze website: Jouw werk in een mini-gallerie? Klik hier

Meer informatie over de Voorburgse rondgang 2023, klik hier!

JAZZMUZIEK

Op zaterdag 20 mei verzorgt Jazzclub Voorburg een concert van TOINE in Brugman Art Collective om 15:30.
Waar de één TOINE kent als innemende Singer-songwitter, kent de ander hem als virtuoze blues- en jazz gitarist met een diepe, energieke groove. De natuurlijke manier waarop TOINE deze werelden met elkaar weet te combineren, maakt hem uniek! De muziek is pop maar met invloeden van zijn roots. De Leidschendamse muzikant mag Candy Dulfer tot zijn fans rekenen. ‘’TOINE is te gek! Hij speelt en zingt fantastisch. Ik ben zo blij dat hij nu met zijn eerste EP komt! Een multitalent met soul, durf en veel passie!’’
 
Gitarist en zanger TOINE, gevestigd in Den Haag, is een ‘selfmade’ muzikant. Zijn sfeervolle soundscapes en ritmische nummers zorgen ervoor dat hij al jaren optreedt op podia en evenementen in binnen- en buitenland. TOINEs passie en diepgewortelde nieuwsgierigheid naar magnetiserende melodieën resulteerde in het unieke en betoverende geluid dat hij nu de zijne mag noemen, waardoor hij zijn publiek elke keer dat hij op het podium staat kan raken. ‘’Ik wil puur en authentiek zijn in het licht om het leven van mensen te raken, te inspireren en te troosten.’’ Met zijn vlotte stem en zijn strakke gitaarwerk combineert TOINEs muziek een magisch popgeluid met subtiele jazz – en funk-invloeden.
 
Het concert start om 15:30 uur en een kaartje kost 10,- euro en kan besteld worden via www.voorburgjazz.com. Ook kan bij Brugman Art Collective zelf aan de deur een ticket gekocht worden. 
 
Line-up: Toine Scholten, Rein Godefroy, Udo Pannekeet en Niek de Bruijn


Datum: zaterdag 20 mei 2023
Tijd: vanaf 15:30 uur
Kosten: € 10, tickets koop je hier: www.voorburgjazz.com.
Adres: Brugman-Art, Herenstraat 125, Voorburg

MUZIEK OP DE ZATERDAGMIDDAG

Quiet Colours is een band die bestaat uit 4 doorgewinterde muzikanten.
Het repertoire bestaat uit bossa nova, frans werk, en bluesjazz. Het accent ligt op diversiteit en internationaliteit. Het woord wereldmuziek is dan ook hier en daar genoemd.
Uptempo en ballads wisselen elkaar af, waardoor het geheel boeiend blijft.

Percussie, Lex Vellenan
Dwarsfluit, Anneke Holt
Gitaar, Peter Stoker
Vocals, Els Thijsse

Datum: zaterdagmiddag 15 april 2023
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Herenstraat 125, Voorburg

'Uit het hoofd' voor MS door Jente Fekkers

Niemand wil toch chronisch ziek zijn?

In 2011 kreeg ik de diagnose MS. Ik was 43 jaar. Door chronische klachten hield mijn werkende leven direkt op. Om mijn steentje bij te dragen ben ik in 2015 begonnen met de site 40lampjes.nl. Ik schrijf hierop vooral over mijn leven met MS om anderen te helpen en/of te inspireren. Mijn verhaal in woorden.

Om uit mijn hoofd te komen ontstond later het spelen met verf. Inspiratie haal ik uit de natuur, uit het werk van andere kunstenaars en uit mijn liefde voor het leven. Intuïtie doet de rest. Op die manier ontstaan mijn gekleurde verhalen.

In 2022 kreeg ik het idee een veiling te organiseren en de opbrengst hiervan te doneren aan Stichting MSResearch. Zo had ik de afgelopen herfst en winter een goed doel om naar toe te schilderen.
Stichting MSResearch financiert onderzoeken om MS de wereld uit te helpen. Want niemand wil toch chronisch ziek zijn?
Help jij ook mee?

Wanneer? Meer dan 30 gekleurde doeken vullen de expositie ‘Uit het hoofd’ op vrijdag 26 mei tot en met dinsdag 30 mei 2023 bij de gezellige galerie Brugman Art in Voorburg, Herenstraat 125. De veiling vindt daar plaats op zaterdag 27 mei 2023 om 14.00 uur.

Email : info@40lampjes.nl

Je kunt natuurlijk ook helpen door een donatie te doen via de website:

FRANSE CHANSONS

Franse chansons op zaterdagmiddag!
Kees Vermeulen komt met zijn gitaar weer een gezellig sfeer brengen op de zaterdagmiddag. Heerlijke liedjes en meezingen mag.
Datum: zaterdag 8 april
Tijd: 15:00 uur
Bijdrage: de hoed gaat rond waarin je een kleine bijdrage kunt doen

CURSUS EN WORKSHOP REMBRANDT TECHNIEKEN

Gudy Agten gaat vanaf mei starten met het geven van schilderlessen op maandagmiddag en maandagavond.
 

Gudy Agten woont en werkt in Gouda en heeft in 2014 de opleiding Klassieke Schilderstechnieken op de Academie voor Kunst en Ambacht in ‘s-Hertogenbosch afgerond. Dit is een vakspecifieke studie naar schildermaterialen en technieken zoals deze vroeger op ambachtelijke wijze in ateliers werd overgedragen van meester naar leerling.

Vanaf mei 2023 gaat Gudy cursussen en workshops ‘Rembrandt Technieken’ geven bij Brugman Art. In de cursus of workshop leer je Rembrandt kennen door tekeningen, etsen en schilderijen te maken met dezelfde technieken die de meesterschilder gebruikte. Je maakt een landschap en een reconstructie van een zelfportret van Rembrandt. Je gaat zelf verf maken. Je werkt met verschillende materialen zoals pen en inkt, bister, houtskool, etsnaald en watervermengbare olieverf en je gaat zijn verschillende technieken en stijlen onderzoeken.

De cursus of workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Lesrooster vanaf 1 mei:
Tijd: maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur.
Prijs: €100,00 per maand, dit is inclusief materialen.

Workshop Rembrandt Technieken geven:
Datum: Zaterdag 3 juni van 13.30 tot 17.30 uur.
Prijs: €75,00, dit is inclusief materialen. 

Aanmelden kan via een mail: gudyagten2@gmail.com
Voor meer informatie: www.temperagrassa.nl

Ik kijk ernaar uit om je ontvangen in het mooie en gezellige atelier bij Brugman Art!

CURSUS VOOR KINDEREN 8-12 JAAR

Margriet Snaterse gaat beginnen met het geven van creatieve schilderlessen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Tijd: dinsdagmiddag van 16:30 – 18:00.
Datum: 9, 16, 23, 30 mei en 6, 13, 20 en 27 juni 
Prijs: 125 euro voor de 8 lessen, inclusief materiaal
(de 10 beschreven punten van hoe de cursus eruit ziet, kunnen gecombineerd worden in 1 les, het gaat om 8 lessen totaal!).

NIEUW: AQUAREL SCHETSBOEKJES VOOR ONDERWEG

Naast het schilderen op doek, is het ook vaak heerlijk om in een schetsboek/ journal te werken. Snelle schetsen maken, om eventueel later uit te werken. Het vinden van een geschikt schetsboek speciaal voor aquarel is een stuk moeilijker om te vinden. Hoe belangrijk goed papier is weten wij bij Brugman Art en daarom hebben we vanaf nu schetsboeken voor aquarel te koop! Deze journals van Rembrandt zijn gebonden boekjes met een harde kaft met papier van hoge kwaliteit katoenlinters (25%). Het papier is zuurvrij, pH-neutraal en gebufferd om de duurzaamheid van het papier optimaal te garanderen. 

SAVE THE DATE: KUNSTENAARSBORREL

Artists gone bad – over kunstvervalsers en wat je van hen kunt leren
 
Bijna elke kunstenaar doet het, en het lijkt bijna een nieuwe trend te zijn als je naar youtube of shows zoals “De Nieuwe Vermeer” kijkt: het imiteren van grote kunstenaars en het namaken van hun werken. Dat is ook goed, want je kunt er veel van leren en inspiratie uit halen.
Er zijn echter ook mensen, die er een paar stappen te ver in zijn gegaan. Om deze boeven gaat het bij de tweede editie van de Kunstenaarsborrel.
Laat je door restaurator Amelie Schwark meenemen naar de intrigerende wereld van kunstvervalsing. Naast spannende verhalen over meer en minder bekende kunstvervalsers zal zij laten zien hoe je ook van de bad boys van de kunstgeschiedenis kunt leren en je door hen kunt laten inspireren.
 
Datum: zaterdag 6 mei
Tijd: inloop vanaf 15:00 uur, start 15:30 uur
Entree: we waarderen het als je een consumptie neemt
Locatie: Art Gallery Brugman, Herenstraat 125 in Voorburg. 

Kunstenaarsborrel + lezing Roos van der Meijden

In de voetsporen van de Delftse Meesters

2023 is het Vermeer-jaar met een historische tentoonstelling in het Rijksmuseum, tentoonstellingen in Delft en het televisieprogramma De Nieuwe Vermeer. De eerste kunstenaarsborrel van Brugman-Art sluit bij dit thema aan. Kom dus op zaterdag 18 februari naar de kunstenaarsborrel mét presentatie van Roos van der Meijden.

Geïnspireerd door Delftse meesters als Vermeer en De Hoogh begon Van der Meijden in 2019 aan een serie schilderijen van Delft. Maar hoe haal je als kunstenaar inspiratie uit het verleden? Hoe combineer je klassieke schildertechnieken met moderne invalshoeken? Hoe krijgt een eeuwenoud genre een hedendaagse invulling? Van der Meijden neemt je mee door de (kunst)geschiedenis van Delft, toont haar prachtige schilderijen en laat je Delft bekijken door de ogen van zijn kunstenaars. En misschien verklapt zij tussendoor haar geheim van de nieuwe Vermeer…

Aanvang: 15:00

Start: 15:30

locatie: Art Café

HET OEKRAÏENSE ENSEMBLE VAN VOLKSINSTRUMENTEN.

Brugman Art opent de deuren op 19 december om 14:00 uur voor een muzikale middag met het Oekraïense ensemble van volksinstrumenten 

UZORY.

uit de havenstad Mykolaïv , Oekraïne .

 

Elke dag wordt de stad geterroriseerd door Rusland maar  het ensemble Uzory zal blijven spelen, om op deze muzikale manier de overwinning van Oekraïne dichterbij te brengen.De zes leden van de groep zijn muzikale virtuozen die studeerden aan de conservatoria van Kief en Odessa. Zij bespelen typische Oekraïnse volksinstrumenten zoals de domra, balalaika en bajan.

Knutsel een schoen en kom op 3 december kijken wat er in je schoentje zit!

zaterdag 17 december vanaf 15:00