N I E U W S B E R I C H T E N

KUNSTFESTIVAL 'DE VOORBURGSE RONDGANG'

Hallo kunstenaars, schrijven jullie mee in je agenda? Zaterdag 15 juni 2024 organiseert de stichting Beeldende kunst Voorburg -voor de zesde keer- het kunstfestival “De Voorburgse Rondgang”. 
Het festival is een rondgang langs alle galeries en kunstinstellingen uit het Huygenskwartier en bestaat uit diverse onderdelen: Mini-galerietjes in de straat (ofwel een echte kunstmarkt), een kunstwedstrijd, verschillende workshops en ook muziek mag daarin niet ontbreken.

JE EIGEN GALERIE OP DE KUNSTMARKT?

Wil je ook je eigen galerie tijdens de Voorburgse Rondgang? Er staan 20 stands verspreid door het Huygenskwartier, waar kunstenaars, ontwerpers en illustratoren hun werk kunnen tonen en/ of ter plekke kunnen maken. Zo wordt de straat één grote kunstgalerie! De plek om je werk te kunnen tonen aan het publiek!

MEEDOEN MET DE WEDSTRIJD?

Het thema van dit kunstenfestival is “Niks te verliezen”. Dit thema is gekozen met een knipoog naar het EK Voetbal dat de volgende dag zal starten, en we hopen op een diversiteit van interpretaties.

Voorafgaand aan het festival is er een kunstwedstrijd uitgeschreven; “teken of schilder NIKS TE VERLIEZEN”. Vanaf 17 juni tot en met 20 juni 12 uur kun je je kunstwerk in dit thema inleveren bij Brugman-Art. Op 22 juni 2024 om 16.00 uur zal de winaar bekend worden gemaakt bij Brugman Art. De winnaar wint de eer en een schildersezel!

  • Het thema is “Niks te verliezen”, maar laat je fantasie de vrije loop gaan!
  • Materiaalgebruik is vrij; tekenen, schilderen, grafiek, fotografie, beeldhouwkunst of een combinatie… alles mag!
  • Een deskundige jury zal op 20 juni de winnaar selecteren. Hierbij wordt niet alleen gelet op de technische kwaliteit, maar ook op originaliteit.
  • Het kunstwerk mag niet groter zijn dan 1×1 meter en moet zonder al te veel moeite gepresenteerd kunnen worden.
  • Het gemaakte kunstwerk kun je inleveren tussen 17 en 20 juni bij Brugman Art, Herenstraat 125, Voorburg, voorzien van naam, telefoonnummer en emailadres.
  • Vooraf aanmelden voor de wedstrijd is niet nodig.
  • Alle ingeleverde kunstwerken zullen op 22 juni 2023 worden geëxposeerd bij Brugman Art, Herenstraat 125, in het Huygenskwartier.

VANAF HEDEN HEBBEN WE OOK EEN INGANG AAN DE HERENSTRAAT 125!