Workshop creatief lassen

De kunst van het lassen: leer de beginselen van verbinden van metaal.

Je leert om niet bang te zijn voor het lassen en om een las niet als permanent te zien.

Je leert de eerste technieken om fouten te voorkomen en om fouten te herstellen.

Je leert in de praktijk het verschil tussen electrode- en MIG lassen.

Je krijgt de theorie de je wenst, maar de focus ligt op de praktijk (en veiligheid).

Je kunt die praktijk doelgericht sturen, indien gewenst, gekoppeld aan je creatieve wensen.

Het volgende materiaal moet je zelf aanschaffen:
• veiligheidsbril
• las/werkhandschoenen
• stevige schoenen
• stofmasker/p2 
• eventueel kleine earplugs

Materiaal beschikbaar gesteld:
• Laskap
• Lasschort
• Oefenmateriaal

Kennismaking om 09.00 en overleg van de aanpak. Rond 12:30 hebben we een lunchpauze. De cursus eindigt om ± 17.00 uur.

Kosten € 225,00 (inclusief de lunch en materiaalkosten)

Per cursusdag één persoon en de datum kan in overleg 

Ruben Koerhuis

Talloze jaren houdt Ruben zich reeds bezig met beeld maken. Digitaal, met camera’s of heel erg analoog, met staal of hout.

Een onderzoeker, autodidact en kunstenaar in hart en nieren. Het laatste beeld is altijd het begin van de volgende.

“Zelf heb ik nooit cursussen op dit gebied gevolgd, want wat ik wilde weten kon men mij me niet niet vertellen binnen korte tijd. Er lijken alleen industriële lascursussen te zijn en ik vind de perfecte las niet zo belangrijk; we zijn geen gecertificeerde bruggen aan het bouwen. Wel wil ik weten hoe ik een las verberg, of waarom dat ene stuk metaal niet goed last..  Ik heb daarom alles zelf gericht uitgezocht. Spelenderwijs. Toegespitst op wat ik op dat moment wilde maken. Uiteraard heb ik heel veel fouten gemaakt maar ook mooie ontdekkingen gedaan. Eigenlijk zouden veel meer kunstenaars hun atelier open moeten stellen om kennis te delen. Dan hoef je niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Het leukste zou ik het vinden als je na die dag kennisuitwisseling, laat zien waar dat uiteindelijk toe geleid heeft. Ik weet zeker dat je jezelf verbaast, als het lassen (en smeden, solderen.. etc) je echt pakt. Ik hoop daaraan te kunnen bijdragen.”

zie voorbeeldwerk van Ruben op: rubenkoerhuis.nl)

Ruben Koerhuis 
Herenstraat 159
2271CE Voorburg
The Netherlands
+31703351355
+31622795959
www.rubenkoerhuis.nl

Aanmelden

Wilt u deze workshop boeken, of meer informatie? Bel ons op 070-300.00.80, kom langs in de winkel of meld je hieronder direct aan!