Workshop creatief lassen

Datum: op afspraak, van 9.00u – 17.00u
Docent: Ruben Koerhuis
Kosten: €210,- (inclusief lunch)
Locatie: Brugman Art, Herenstraat 125, Voorburg
 
De kunst van het lassen
Leer de beginselen van verbinden van metaal. Je leert om niet bang voor het lassen en om een las niet als permanent te zien. Je leert de eerste technieken om fouten te voorkomen en om fouten te herstellen. Je leert in de praktijk het verschil tussen electrode- en MIG lassen. Je krijgt de theorie die je wenst, maar de focus ligt op de praktijk (en veiligheid). Je kunt die praktijk doelgericht sturen, indien gewenst, gekoppeld aan je creatieve wensen.
 
Het volgende materiaal moet je zelf aanschaffen:
-veiligheidsbril
-las/werkhandschoenen
-stevige schoenen
-stofmasker/p2 
-eventueel kleine earplugs
 
Materiaal beschikbaar gesteld:
-Laskap
-Lasschort
-Oefenmateriaal
 
Kennismaking om 09.00u met koffie bij Brugman Art en overleg van de aanpak. Daarna naar het atelier (een paar deuren verder). De lunch genieten we weer bij Brugman Art om ± 12.30. De cursus eindigt om ± 17.00 uur.
 
Kosten € 210,00 (inclusief de lunch)
Per cursusdag één persoon en de datum kan in overleg.
 
Ruben Koerhuis
Talloze jaren houdt Ruben zich reeds bezig met beeld maken. Digitaal, met camera’s of heel erg analoog, met staal. Een doener, onderzoeker, autodidact en kunstenaar in hart en nieren. Het laatste beeld is altijd het begin van de volgende.

“Zelf heb ik nooit cursussen op dit gebied gevolgd, want wat ik wilde weten kon men mij me niet niet vertellen binnen korte tijd. Er lijken alleen industriële cursussen te zijn en ik vind de perfecte las niet zo belangrijk; we zijn geen gecertificeerde bruggen aan het bouwen. Wel wil ik weten hoe ik een las verberg, of waarom dat ene stuk metaal niet goed last. Ik heb daarom alles zelf gericht uitgezocht. Spelenderwijs. Toegespitst op mijn eigen wensen, op wat ik op dat moment wilde maken. Uiteraard heb ik heel veel fouten gemaakt maar ook mooie ontdekkingen gedaan. Eigenlijk zouden veel meer kunstenaars hun atelier open moeten stellen om kennis te delen. Dan hoef je niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Het leukste zou ik het vinden als je na die dag kennisuitwisseling, laat zien waar dat uiteindelijk toe geleid heeft. Ik weet zeker dat je jezelf verbaast, als het lassen (en smeden, solderen.. etc) je echt pakt. Ik hoop daaraan te kunnen bijdragen.”

Voorbeeldwerk van Ruben is te zien op: rubenkoerhuis.nl en brokenfaces.com
Aanmelden

Wilt u deze workshop boeken, of meer informatie? Bel ons op 070-300.00.80, kom langs in de winkel of meld je hieronder direct aan!